Instellingen

Podcast | In wat voor auto rijden we in 2040?

Als moeder van twee jonge kinderen wil journalist Vera Eisink graag weten hoe hun toekomst eruitziet. Voor de derde aflevering van haar podcastserie 'Zo leven jij en ik in 2040' doet Vera onderzoek naar de auto van de toekomst. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Als moeder van twee jonge kinderen wil journalist Vera Eisink graag weten hoe hun toekomst eruitziet. Voor de derde aflevering van haar podcastserie 'Zo leven jij en ik in 2040' doet Vera onderzoek naar de auto van de toekomst.
Rijden onze auto's over ruim twintig jaar nog wel op fossiele brandstof? Of wordt het een waterstof- of elektrische auto? En hoe ziet die auto er dan uit? Hebben we in 2040 überhaupt nog wel een auto in bezit? Misschien worden we dan wel rondgereden door een autonoom voertuig, zoals de Gelderse WEpod.

Luister hier naar aflevering 3 van de podcastserie Zo leven jij en ik in 2040:

Kleine, lichtgewicht voertuigen

In Gelderland wordt volop gewerkt aan de auto van de toekomst, bijvoorbeeld bij de afdeling Automotive van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Hier worden kleine, lichtgewicht voertuigen ontwikkeld, onder de noemer Streamlined Light Electric Intelligent Mobility-concept (SLIM). Doel van dit project is om het 'mobiliteitsgat' tussen auto en fiets te onderzoeken.
'We zoeken naar kansen om een nieuw voertuig te ontwikkelen, voor een kleine groep of voor regionaal gebruik', aldus docent Koen Lau van de HAN. Zijn kleine deelauto's de toekomst?  

Meer elektrische oldtimers?

Ook spreekt Vera voor de podcast met oldtimerliefhebber Nico Aaldering van The Gallery in Brummen. Hoe kijkt hij naar mobiliteit in 2040? Zijn er op zijn terrein laadpalen voor elektrische voertuigen te vinden?
En hoe denkt Aaldering over het ombouwen van oldtimers tot elektrische auto's? Dat gebeurt al: zo rijdt André Gromsound rond in een elektrisch Dafje
Hoe ziet onze toekomst eruit? Dat is wat journalist Vera Eisink onderzoekt in de Omroep Gelderland-podcastserie Zo leven jij en ik in 2040. De serie is behalve op deze website ook te vinden in de Omroep Gelderland-app en in podcastapps als iTunes, Spotify, Stitcher en Player FM. Om de week verschijnt een nieuwe aflevering, telkens op zaterdag. Aflevering 3 wordt deze zaterdag ook uitgezonden op Radio Gelderland, om 18.00 uur. Klik hier voor meer informatie over onze andere podcastseries.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!