Nieuws

Gigantisch paasei gaat naar Rijnstate: 'Er komen meer acties aan'

Het gigantische paasei van chocolatier Han Leijser uit Huissen heeft 550 euro opgebracht bij een veiling. Het 1.13 meter hoge en 45 kilo zware ei wordt vrijdag bezorgd in Rijnstate. © La Differenza IJs en Chocolade
HUISSEN - Het gigantische paasei van chocolatier Han Leijser uit Huissen heeft 550 euro opgebracht bij een veiling. Het 1.13 meter hoge en 45 kilo zware ei wordt vrijdag bezorgd in Rijnstate.
Koper is Weis Post- en Pakketservice uit Elst, die het ei schenkt aan de kinderafdeling van het Arnhemse ziekenhuis. De opbrengst gaat naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), waar Leijser in november de marathon van New York voor loopt.

Nog 4000 euro nodig

'Of ik blij ben met 550 euro? Zeker. Op Facebook zei iemand 'wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd', maar er zit al voor zo'n vierhonderd euro aan chocolade in. Dus hij is het waard', vertelt Leijser.
De Huissense chocoladeboer heeft inmiddels zo'n 2000 euro opgehaald voor het goede doel. Daarmee heeft hij een derde van zijn streefbedrag behaald. Er is 6000 euro aan sponsorgeld nodig om de marathon mee te mogen lopen voor KiKa.

Komt er een wereldrecordpoging?

'Er komen nog wel een paar acties aan', verklapt hij. Zo ligt er binnenkort een speciaal KiKa-ijsje in zijn winkel. Ook gaat hij aan de slag met gesponsorde chocolade, waarvan de opbrengst eveneens naar het goede doel gaat.
En heel misschien maakt Leijser nog een groter paasei. Het wereldrecord heeft hij namelijk nog niet te pakken. 'Ik las op jullie website dat die op 8,5 meter staat. Dat is een hele uitdaging, maar het begint gelijk weer te kriebelen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!