Instellingen

VIDEO | Juwelier Kesteren gewond bij overval; omstander filmt

De ambulance en politie waren aanwezig bij de juwelier na de overval.
In Kesteren is donderdagochtend juwelier Gelderman aan de Hoofdstraat overvallen. Eén overvaller werd in de buurt aangehouden met een deel van de buit. Twee andere daders zijn nog op de vlucht. © Fernando Bot/Persbureau Heitink.

KESTEREN - In Kesteren is donderdagochtend juwelier Gelderman aan de Hoofdstraat overvallen. Eén overvaller werd in de buurt aangehouden met een deel van de buit. Twee andere daders zijn nog op de vlucht.

Een verslaggever meldt dat juwelier Marcel Gelderman gewond raakte bij de overval. De verwondingen leken mee te vallen, maar de man is voor de zekerheid naar een dokter gegaan.

Overvallers richten ravage aan

De overvallers hebben zich met name gericht op de 'dure hoek' in de juwelierszaak. Hier liggen sieraden met een waarde tussen de 400 en 5000 euro. De vitrines werden aan gort geslagen, vermoedelijk met een hamer.

De aangehouden overvaller werd gepakt met behulp van een inwoner van Kesteren, die de overvaller uit een reflex van de bromfiets trok.

Bekijk hier beelden van het moment van de overval: (tekst gaat verder na de video)

Beelden van het moment van de overval

Twee overvallers op de vlucht

De andere twee overvallers worden nog gezocht door de politie. Zij zijn vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar en droegen zwarte kleding. De twee vluchtten op een scooter en zijn het laatst gezien in de Nedereindsestraat.

Buurtbewoners hebben ook een schot gehoord. Dit kwam vermoedelijk uit een neppistool, waarvan nog een stuk op straat ligt.

Een actie van Burgernet Gelderland leverde veel tips op, maar de twee gevluchte overvallers zijn nog niet gevonden.

Kijk hier naar meer beelden: 

Juwelier Kesteren gewond bij overval

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!