Nieuws

Drukkerij Senefelder Misset in Doetinchem failliet

De vestiging van Senefelder Misset in Doetinchem.
Het moederbedrijf van drukkerij Senefelder Misset in Doetinchem heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Dat betekent het verlies van 280 fulltime banen. © Google Maps
DOETINCHEM - Het moederbedrijf van drukkerij Senefelder Misset in Doetinchem heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Dat betekent het verlies van 280 fulltime banen.
In een bericht op de eigen site meldt Circle Media Group (CMG) met een eerdere uitstel van betaling een reorganisatie te willen onderzoeken, maar dat dat bleek ijdele hoop.
Uitvoerend directeur van CMG Joost de Haas wijt de faillissementsaanvraag voor Senefelder Misset, en ook die voor andere ondernemingen in Weert en Deventer, aan een sterke verslechtering van de markt in het afgelopen jaar. Onder meer de prijs van papier steeg met 15 tot 20 procent.

Geen sociaal plan

CMG geeft ook de wetgever de schuld. De wetgeving is contraproductief en dwingt het concern medewerkers te ontslaan zonder sociaal plan. Was de wet- en regelgeving rond het aannemen en ontslaan van personeel flexibeler geweest, dan had het faillissement van onder meer de drukkerij in Doetinchem voorkomen kunnen worden, stelt het concern.
Circle Media Group wil samen met de aan te stellen curator proberen bij Senefelder Misset (opgericht in 1873) een doorstart te realiseren, 'terwijl we proberen zoveel mogelijk banen te behouden'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!