Nieuws

Lekkere trek? Han maakt gigantisch chocoladepaasei

Het was een dagtaak voor hem, maar het resultaat mag er zijn. Han Leijser uit Huissen fabriceerde een chocoladepaasei van maar liefst 1.13 meter hoog. De zoete reus weegt een slordige 45 kilo en wordt door de chocolatier geveild voor het goede doel. © La Differenza IJs en Chocolade
HUISSEN - Het was een dagtaak voor hem, maar het resultaat mag er zijn. Han Leijser uit Huissen fabriceerde een chocoladepaasei van maar liefst 1.13 meter hoog. De zoete reus weegt een slordige 45 kilo en wordt door de chocolatier geveild voor het goede doel.
Han doet het allemaal voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), waar hij in november de marathon van New York voor gaat lopen. Het geld dat hij ophaalt met de veiling zet hij in als startbedrag voor de marathon.
De Huissenaar maakte al een reuzenei dat door een lokaal garagebedrijf werd overgenomen, maar dit ei is nog een stukje groter.

Minimaal 500 euro

Overigens hoopt de maker wel dat er minimaal 500 euro op het ei wordt geboden. 'Alleen al om de kosten eruit te halen. Er zit namelijk voor zeker 400 euro aan chocolade in', verklaart hij. Donderdag is de laatste dag dat er geboden kan worden. 'En dan komen we 'm direct vrijdag afleveren.' 
De Huissense chocoladeboer heeft met zijn mega-ei trouwens nog geen wereldrecord te pakken. Dat staat op naam van een groepje Argentijnen dat in 2012 een chocolade-ei maakte van zeker 8,5 meter hoog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!