Nieuws

Diefstallen computers uit scholen; verdachte (39) opgepakt

De politie heeft een man van 39 uit Utrecht aangehouden voor betrokkenheid bij een reeks computerdiefstallen uit scholen in Gelderland. © archief Omroep Gelderland
ERMELO - De politie heeft een man van 39 uit Utrecht aangehouden voor betrokkenheid bij een reeks computerdiefstallen uit scholen in Gelderland.
Scholen in onder meer Arnhem, Ermelo, Velp en Apeldoorn waren afgelopen jaar de dupe van een boevenbende die computerapparatuur, tablets en laptops stal. De schade liep in de honderdduizenden euro's.
De diefstallen werden sinds augustus gepleegd.
Op drie plaatsen in Utrecht deed de politie dinsdagmorgen invallen. Zo’n veertig agenten en rechercheurs werkten mee aan de actie.
Bij de doorzoekingen namen ze onder meer computerapparatuur in beslag. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Het onderzoek startte met een diefstal op het Groevenbeek College in Ermelo. Andere diefstallen uit Gelderse scholen koppelde het onderzoeksteam aan elkaar.

Brutale werkwijze

De werkwijze van de computerdieven was even brutaal als simpel; ze liepen scholen binnen, namen de kostbare apparatuur mee en gingen er met de buit vandoor.
Het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland stond stil bij de diefstallen. Samen met de aandacht in ook Opsporing Verzocht leverden dit tientallen tips op.
De aangehouden man uit Utrecht wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een zaak in Middelburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!