Gemeente Hattem

Man die vriendin keel doorsneed, krijgt 9 jaar cel en tbs

De 51-jarige man die zijn 34-jarige vriendin op 19 februari 2018 om het leven bracht in hun woning aan de Kraaijenbergstraat in Hattem, is maandag veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf is conform de eis van de officier van justitie. © archief Omroep Gelderland
HATTEM - De 51-jarige man die zijn 34-jarige vriendin op 19 februari 2018 om het leven bracht in hun woning aan de Kraaijenbergstraat in Hattem, is maandag veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf is conform de eis van de officier van justitie.
De man belde na zijn daad zelf 112 met de mededeling dat hij zijn partner de keel had doorgesneden. Op het lichaam van de vrouw zijn 14 letsels aangetroffen.
De man heeft geen verklaring gegeven voor wat er is gebeurd is. Hij weet alleen dat hij een mes richting haar keel bracht, maar niet waarom. 'We zaten op bed te drinken, misschien hebben we geblowd en tv gekeken. Verder herinner ik me niets', aldus de verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling op 1 april. 
Kijk hier naar de uitspraak van de rechter. De tekst gaat verder onder de video. 
Man die vriendin keel doorsneed, krijgt 9 jaar cel en tbs

Drank en drugs

De man dronk al vanaf zijn negende. Kort voordat hij zijn partner ombracht, werd hij nog behandeld voor zijn drankprobleem. Uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum blijkt dat hij veel drank en drugs heeft gebruikt en dat hij vaak onder invloed overmand wordt door emoties.
Volgens de onderzoekers is er geen sprake van psychopathie, maar wel van een ziekelijke stoornis. Zij achten de kans dat er weer iets gewelddadigs gebeurt groot.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!