Gemeente Arnhem

FvD teleurgesteld na formatieadvies: 'De burger had een signaal afgegeven'

Arjan de Kok.
Lijsttrekker Arjan de Kok van Forum voor Democratie is teleurgesteld in het advies van informateur Mark Boumans, waarin de partij geen onderdeel uitmaakt van de coalitie. Boumans adviseerde een samenwerking van VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Volgens de Kok wilde de burger juist iets anders. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Lijsttrekker Arjan de Kok van Forum voor Democratie is teleurgesteld in het advies van informateur Mark Boumans, waarin de partij geen onderdeel uitmaakt van de coalitie. Boumans adviseerde een samenwerking van VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Volgens de Kok wilde de burger juist iets anders.
'Het is teleurstellend. Als je vanuit het niets met net zoveel zetels in de Staten komt als de VVD, is het wel jammer', zei de Kok na de presentatie van informateur Boumans.
'Ik ben in mijn democratisch hart geraakt, want de bevolking had deze verkiezingen een signaal afgegeven. Wij vinden dat het wel een tandje minder mag met de energietransitie en 125.000 mensen zijn dat met ons eens. Als je dan een coalitie met GroenLinks voorstelt, raakt mij dat wel.'

Forum geeft hoop niet op

Toch geeft de Kok de hoop niet op. De zes partijen moeten er immers nog uit zien te komen met elkaar. 'Het is nog niet zover. Ik ben benieuwd of de partijen elkaar helemaal gaan vinden. Ik blijf hoop houden op een realistische coalitie, met Forum erin', stelt De Kok.
Bekijk hier de reactie van Arjan de Kok:
Forum voor Democratie teleurgesteld na formatieadvies
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!