Nieuws

Vaccineren zegen of zonde? Zo verliep het debat in Kesteren

Blokhuis in Kesteren.
Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft maandagavond zijn Actieplan Vaccinatie toegelicht in Kesteren. Dat gebeurde op het Lodenstein College op uitnodiging van de Nederlandse Patiëntenvereniging NPV Midden-Betuwe. © Omroep Gelderland
KESTEREN - Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft maandagavond zijn Actieplan Vaccinatie toegelicht in Kesteren. Dat gebeurde op het Lodenstein College op uitnodiging van de Nederlandse Patiëntenvereniging NPV Midden-Betuwe.
Zoals bekend wil de bewindsman de vaccinatiegraad, die een dalende lijn vertoont, helpen keren. De avond werd door ruim tweehonderd met name orthodoxe christenen bezocht. In de regio in en rond Kesteren is de vaccinatiegraad met 51,3 procent het laagst van Nederland. Naast de staatssecretaris was er nog een aantal gastsprekers. Ook NPV-directeur Diederik van Dijk, huisarts Dorrestein uit Ederveen en hervormd predikant ds. Lohuis uit Scherpenisse kwamen aan het woord.
Met name de predikant nam stelling tegen vaccinatie. Hij benadrukte het vertrouwen dat mensen in God zouden moeten hebben als het gaat om ziekte of dood. De staatssecretaris van de ChristenUnie kwam tot een andere conclusie. Hij ziet de medische wetenschap als een gift.
tekst gaat verder onder video:
Vaccineren zegen of zonde? Zo verliep het debat in Kesteren
De staatssecretaris hoopt bij dit soort bijeenkomsten mensen ervan te kunnen overtuigen dat vaccineren van belang is om de bevolking te beschermen tegen de mogelijk ernstige gevolgen van een infectieziekte.

Gemeentebestuur Neder-Betuwe roept op tot vaccineren

De staatssecretaris was blij met de oproep die het gemeentebestuur van Neder-Betuwe onlangs deed aan de inwoners om zich te laten vaccineren. Het gemeentebestuur wordt gedomineerd door de SGP maar toch was er deze unanieme oproep, vertelt staatssecretaris Blokhuis.
Blokhuis hoopt veel mensen te kunnen overtuigen van het belang van vaccinatie. De staatssecretaris denkt voorlopig niet aan verplichte inentingen, maar zal als het nodig is een gesprek hierover niet uit de weg gaan. Na afloop waren niet veel mensen ervan overtuigd dat door de discussie veel denkbeelden zijn verschoven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!