Nieuws

Onveilige verkeerssituatie? Meld het bij Omroep Gelderland

Een onoverzichtelijke oversteekplaats, te hard rijdende auto's of een gevaarlijk kruispunt: waar in jouw omgeving is het gevaarlijk in het verkeer? Laat het ons weten. Omroep Gelderland neemt deze maand samen met de andere regionale omroepen de verkeersveiligheid onder de loep.
Gebruik ons Meldpunt Onveilig Verkeer om gevaarlijke situaties op de kaart te plaatsen en te stemmen op elkaars meldingen. Zo breng je de onveilige verkeerssituaties waarmee jij te maken krijgt onder de aandacht. Uiteindelijk zal Omroep Gelderland de situaties die er het meest uitspringen voorleggen aan de verantwoordelijke overheden.
De overheid en betrokken maatschappelijke organisaties kondigden vorig jaar aan de verkeersveiligheid aan te gaan pakken en streven op termijn naar nul verkeersslachtoffers.

'Ik hoor veel botsingen'

Verslaggever Vera Eisink was maandagochtend in Warnsveld waar omwonenden zich al langere tijd grote zorgen maken om de kruising van de Lochemseweg en de Almenseweg.
Volgens kunstenaar Hein Smeerdijk, die vanuit zijn atelier uitkijkt op het kruispunt, gaat het er regelmatig mis. 'Ik hoor veel botsingen. Je reageert er al bijna niet meer op.'
Luister het interview terug:

Aantal verkeersslachtoffers stijgt

Momenteel stijgt het aantal verkeersslachtoffers. Twee derde van de verkeersdoden valt op gemeentelijke wegen. Daarom komen er volgens het kabinet landelijke onderzoeken van 'expertteams' naar waarom er relatief veel slachtoffers vallen op bepaalde rotondes en kruispunten met verkeerslichten, terwijl die 'op papier' veilig zijn. Provinciale wegen worden veiliger gemaakt omdat ook daar relatief veel slachtoffers vallen. Op deze wegen valt een op de vijf verkeersdoden.
Vooruitlopend op dit onderzoek bekijkt Omroep Gelderland welke gevaarlijke verkeerssituatie jij ziet onderweg naar, werk, school of sportclub. Tot en met 23 april kun je een melding plaatsen en stemmen op de gevaarlijke verkeerssituaties. We zullen de verzamelde gegevens vervolgens verder onder de loep nemen en op een later moment bekendmaken wat het gevaarlijkste verkeerspunt in jouw regio is. Uiteraard informeren we je tegen die tijd ook over de manier waarop we vervolg gaan geven aan de resultaten die binnen gekomen zijn via het meldpunt.
Welke verkeerssituatie vind jij gevaarlijk? Zet 'm op de kaart hieronder, of stem op een locatie die al gemeld is!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!