Nieuws

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel in Apeldoorn

Wethouder Wim Willems van Apeldoorn heeft woensdag het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de wijk Anklaar door zelf de eerste meters te graven. Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. © RTV Apeldoorn
APELDOORN - Wethouder Wim Willems van Apeldoorn heeft woensdag het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de wijk Anklaar door zelf de eerste meters te graven. Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart.
Vanaf nu legt KPN NetwerkNL in de wijk Anklaar het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. 'Met glasvezel zijn er in Apeldoorn weer meer mogelijkheden op het gebied van internet nu en in de toekomst. Dat is mooi, voor ondernemers, voor het onderwijs en voor mensen thuis', stelt Willems.
'De aanleg van het glasvezelnetwerk past goed binnen de gemeentelijke ambities om Smart City te zijn. Onder deze noemer werkt de gemeente aan oplossingen om onder meer de leefbaarheid en economische concurrentiekracht te verbeteren. Ook voor de uitrol van het 5G-netwerk en de verwerking van deze datastromen is de aanleg van glasvezel noodzakelijk', aldus wethouder Willems.

Inwoners worden geïnformeerd

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.