Instellingen

Einde in zicht voor permanente bewoners De Groene Heuvels in Ewijk

Archieffoto van controle in februari: Omroep Gelderland
De kans is groot dat permanente bewoners van recreatieterrein de Groene Heuvels in Ewijk moeten gaan verhuizen. Voor de tweede keer heeft de gemeente Beuningen een grote controle uitgevoerd op het terrein. Bij die controle waren ambtenaren, agenten en controleurs van de Belastingdienst betrokken.
EWIJK - De kans is groot dat permanente bewoners van recreatieterrein de Groene Heuvels in Ewijk moeten gaan verhuizen. Voor de tweede keer heeft de gemeente Beuningen een grote controle uitgevoerd op het terrein. Bij die controle waren ambtenaren, agenten en controleurs van de Belastingdienst betrokken.
Permanent wonen op het recreatieterrein is verboden en in strijd met het bestemmingsplan. 'Daarin staat dat het park alleen gebruikt kan worden voor recreatiedoeleinden', aldus de gemeente. Toch wonen er veel arbeidsmigranten en permanente bewoners op het park.

Meer dan 500 arbeidsmigranten

Uit een eerdere controle in februari bleek dat er meer dan 500 arbeidsmigranten op het park wonen. Met de twee controles wil de gemeente in kaart brengen hoeveel mensen er ook daadwerkelijk permanent op het park wonen. 
'Mensen kregen maandag een aantal vragen voorgelegd', meldt de gemeente. 'Vragen zoals waar ze wonen en wat ze op het recreatiepark deden. De informatie die is opgehaald, wordt bij de informatie uit februari gevoegd. Daarna worden al die gegevens geanalyseerd. Half april verwachten we de analyse, dan kunnen we ook de volgende stap in het handhavingstraject zetten.'
Permanente bewoners kunnen vervolgens een brief op de mat verwachten. Binnen een bepaalde termijn moeten ze dan van het park vertrekken. 'Bewoners krijgen een begunstigingstermijn om de overtreding te beëindigen', zo omschrijft de gemeente het. 

Vitaal park

Naast het tegengaan van permanente bewoning wil de gemeente kijken hoe het vakantiepark weer vitaal kan worden gemaakt. 'Deze controles zijn een eerste stap in het proces. We hopen dat het tot een dialoog gaat leiden', zegt een gemeentewoordvoerder.
Sommige huisjeseigenaren stonden eind vorig jaar nog lijnrecht tegenover elkaar. Exploitant Sander van der Weerden opperde om drie jaar lang enkel arbeidsmigranten in de huisjes te laten wonen. In 2022 zouden de huisjes dan kunnen worden opgeknapt met het verdiende geld. Naast de gemeente waren ook verschillende eigenaren niet enthousiast. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!