Gemeente Oude IJsselstreek

Grote controle op camping in Sinderen

SINDEREN - De gemeente Oude IJsselstreek voerde woensdag een grote controle uit op camping De Zonnehoek in Sinderen. Iedereen die het terrein verliet, werd door toezichthouders van de gemeente gecontroleerd. Tijdens de controle zijn weinig misstanden naar voren gekomen.
De gemeente Oude IJsselstreek wilde weten of zich situaties voordoen op het terrein die in strijd zijn met het bestemmingsplan, zoals permanente bewoning en andere misstanden. Toezichthouders controleerden gedurende de dag de circa 80 recreatieverblijven op de camping. 
Een medewerker van de camping liet aan Omroep Gelderland weten geen problemen te hebben met de controle. Hij verwachtte dat de gemeente geen misstanden op zijn terrein aantreft. 'Ik snap waarom ze campings en andere parken controleren. Wij werken gewoon mee. Ze mogen hier alles controleren'.
De gemeente heeft ook weinig misstanden ontdekt tijdens de controle. Wel constateert de gemeente dat een deel van de recreatiewoningen gebruikt wordt voor tijdelijke bewoning, door zowel arbeidsmigranten als mensen die een tijdelijke oplossing nodig hebben voor een huisvestingsprobleem.
De burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek is tevreden over de actie. 'Het is goed dat we vandaag een controleactie hebben uitgevoerd op de camping.

Niet alleen recreatie

De komende tijd worden meerdere vakantieparken gecontroleerd. 'Toerisme en recreatie zijn in onze gemeente een belangrijke economische sector', schrijft de gemeente in een verklaring. 'In heel Nederland zien we dat een deel van de vakantieparken niet alleen wordt gebruikt voor recreatie. Maar bijvoorbeeld ook voor (tijdelijke) huisvesting van arbeidsmigranten of zorgmijders. We willen ondernemers van vakantieparken en campings helpen om dit te voorkomen.'
In verband met controle was de Kasselderstraat tussen de Keurhorsterweg en Laarweg woensdag afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer werd omgeleid.

Ariadne project

De controle werd gesteund door het Ariadne project van de provincie Gelderland. Dit project helpt gemeenten bij het voorkomen en bestrijden van ondermijnende activiteiten rond vakantieparken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!