Nieuws

Corrupte politieman die 'spreekuur' hield in de auto, moet de cel in

Een 22-jarige politiemedewerker uit Tiel is dinsdag veroordeeld voor het schenden van het ambtsgeheim, computervredebreuk en corruptie. Hij krijgt een gevangenisstraf van 45 maanden opgelegd. Daarnaast mag de man 8 jaar lang geen functie bij een overheidsinstantie vervullen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 22-jarige politiemedewerker uit Tiel is dinsdag veroordeeld voor het schenden van het ambtsgeheim, computervredebreuk en corruptie. Hij krijgt een gevangenisstraf van 45 maanden opgelegd. Daarnaast mag de man 8 jaar lang geen functie bij een overheidsinstantie vervullen.
De man werkte sinds januari 2017 bij de politie. Binnen een jaar begon hij met het opzoeken van informatie in de politiesystemen over specifieke personen uit het criminele milieu. Deze geheime informatie speelde de man tegen betaling door.
Volgens de rechtbank deed hij dit heel vaak en liep hierdoor een lopend politieonderzoek stuk.

Informatie op afroep

De Tielenaar hield zelfs een soort 'spreekuur' waarbij hij met meerdere mensen in zijn auto zat en op afroep informatie opzocht en deelde. De man deed dit naar eigen zeggen omdat hij werd bedreigd. De rechtbank gelooft dat niet.
De corrupte politieman verdiende geld met het doorspelen van de informatie. Op 16 juli hoort de Tielenaar hoeveel geld er wordt teruggevorderd. De straf die de rechtbank oplegde, is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!