Instellingen

Ester heeft na oproep genoeg wol voor 1200 poppies: 'Fantastisch gewoon'

'Ik heb na de uitzending ontzettend veel bolletjes wol gekregen. Het leeft echt onder de mensen en dat is zo bijzonder om te zien', laat Ester van Puijenbroek weten. In januari deed ze een oproep in Gelderland Helpt omdat zij op zoek was naar rode wol voor een bijzonder doel. © Omroep Gelderland

ARNHEM - 'Ik heb na de uitzending ontzettend veel bolletjes wol gekregen. Het leeft echt onder de mensen en dat is zo bijzonder om te zien', laat Ester van Puijenbroek weten. In januari deed ze een oproep in Gelderland Helpt omdat zij op zoek was naar rode wol voor een bijzonder doel.

'Ik wil graag op 17 september 2019 1200 poppies hebben gemaakt als eerbetoon aan de piloten die hier tijdens de Slag om Arnhem met hun zweefvliegtuig zijn geland', legde Ester eerder uit.

600 zweefvliegtuigen

Als je het over de luchtlandingen rondom Arnhem in de Tweede Wereldoorlog hebt, zullen de meesten denken aan alle parachutisten. Maar er kwamen ook 600 zweefvliegtuigen uit Engeland met in elk toestel twee piloten, om manschappen en materieel te vervoeren.

Om aandacht te vragen voor deze piloten ging Esther de uitdaging aan. De poppie, klaproos, wordt door de Britten gebruikt als herdenkingssymbool voor gesneuvelde soldaten.

180 uur haken

Ester is vastbesloten om de 1200 poppies af te krijgen. Ze is volop aan het haken. Met 6 tot 7 poppies per uur verwacht ze in totaal zo'n 180 uur bezig te zijn. Alleen om te kunnen blijven haken was zij op zoek naar rode wol en dus deed Ester een  oproep in Gelderland Helpt. 'Ik heb ontzettend veel reacties gekregen. Fantastisch gewoon', reageert ze blij. 

Woensdagavond in Gelderland Helpt bedankt Ester alle mensen die wol aan haar hebben geschonken. Het programma is om 17.45 uur te zien bij TV Gelderland (ieder uur herhaald). Heeft u ook een vraag of wilt u juist wat aanbieden? Ga dan naar de site van Gelderland Helpt.

Gelderland helpt - Poppiesmaakster krijgt na oproep genoeg wol binnen voor 1200 poppies: 'Fantastisch gewoon'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!