Gemeente Nijmegen

Vijf krakers nemen intrek in Fort Beneden Lent

NIJMEGEN - Fort Beneden Lent wordt sinds twee weken bewoond door vijf jonge krakers. Ze hebben grootse plannen met het rijksmonument.
Het gebouw bij Nijmegen stond sinds 2015 leeg, al woonden er zo nu en dan wel antikraakbewoners.
De nieuwe bewoners zeggen zelfvoorzienend te willen zijn, met zonnepanelen op de vestingwal, een moestuin en beheer van de vele fruit- en notenbomen. Ook zijn er in het fort 'eetavondjes', filmvertoningen en akoestische muziek. De groep wil als 'goede huisvader en -moeder' voor het rijksmonument zorgen en de poorten openen voor dagjesmensen en geïnteresseerden.

Gered van verval

De krakers hebben contact met de Stichting Fort Beneden Lent over de herontwikkeling van het gebouw, waarbij de historische waarden en de flora en fauna in de omgeving beschermd blijven. Bovendien blijft het fort door bewoning en onderhoud gered van verval.
Volgens de nieuwe bewoners heeft eigenaar Staatsbosbeheer aangifte tegen hen gedaan. Een woordvoerder bevestigt de aangifte, maar wil er verder niets over zeggen. De krakers hebben op hun beurt een kort geding aangespannen om hun woonrecht te verdedigen en op te komen voor het fort. Op 5 april is de zitting.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!