Instellingen

CDA grootste bij twee van de drie Gelderse waterschappen

De uitslagen van de Waterschapsverkiezingen druppelen ook langzaam binnen. In Gelderland lijkt het CDA de meeste stemmen te hebben behaald, want die partij is de grootste bij het Waterschap Rivierenland en bij het Waterschap Rijn en IJssel. En ook bij het Waterschap Vallei en Veluwe is het CDA een grote partij. © Omroep Gelderland

De uitslagen van de Waterschapsverkiezingen druppelen ook langzaam binnen. In Gelderland lijkt het CDA de meeste stemmen te hebben behaald, want die partij is de grootste bij het Waterschap Rivierenland en bij het Waterschap Rijn en IJssel. En ook bij het Waterschap Vallei en Veluwe is het CDA een grote partij.

Rivierenland

In de voorlopige uitslagen blijkt dat het CDA bij het Waterschap Rivierenland ruim 17,5 procent van de stemmen krijgt. Dat is goed voor vier zetels. De partij zal daarom het voortouw nemen bij het vormen van een coalitie. Water Natuurlijk lijkt ook een zetel te winnen en komt daardoor ook op vier zetels. De samenwerking tussen AWP en LRR verliest flink; zij gaan van drie naar één zetel.

Maar nog niet alle uitslagen zijn boven water voor het Waterschap Rivierenland. In de gemeente Lingewaard worden de stemmen opnieuw geteld.

Rijn en IJssel

Bij het Waterschap Rijn en IJssel is het CDA ook de grootste. De partij kreeg daar iets meer dan 54.000 stemmen. Dat zorgt voor vijf zetels. Water Natuurlijk krijgt ook vijf zetels, de PvdA 4 en de VVD krijgt er 3.

Vallei en Veluwe

Bij het Waterschap Vallei en Veluwe is de VVD de grootste partij met vier zetels. Maar ook hier doet het CDA goede zaken, want de christen-democraten krijgen drie zetels. De ChristenUnie en Water Natuurlijk krijgen ook drie zetels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!