Instellingen

Einde verhaal voor CoolCat, de kledingketen is failliet

Het is over en uit voor CoolCat. De Nederlandse tak van het winkelconcern is dinsdag door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Het bedrijf draait al jaren verlies en vroeg maandag faillissement aan. © ANP
ARNHEM - Het is over en uit voor CoolCat. De Nederlandse tak van het winkelconcern is dinsdag door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Het bedrijf draait al jaren verlies en vroeg maandag faillissement aan.
Gelderland telt negen winkels, in Arnhem (2x), Nijmegen (2x), Ede, Barneveld, Apeldoorn, Doetinchem en Winterswijk. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor deze vestigingen.

Roland Kahn

Bij de in 1979 door ondernemer Roland Kahn opgerichte onderneming werken in totaal 1450 mensen, van wie 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. In totaal telt CoolCat 80 winkels in Nederland. De curator gaat nu de opties bekijken, waaronder een mogelijke doorstart.
Kahn is met zijn investeringsmaatschappij Coolinvestments ook eigenaar van America Today, Sapph en MS Mode. De laatste winkelketen werd in 2016 failliet verklaard en maakte in afgeslankte vorm een doorstart.
Kahn wilde eerder V&D redden toen het warenhuis in zwaar weer verkeerde. Dat liep op niets uit. Kahn heeft wel de merknaam V&D in handen; V&D is nu een webwinkel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!