Instellingen

Museumpark Orientalis mist loodzware Romeinse bustes

Vier bustes van de Romeinse keizer Augustus; tot een week geleden waren ze onderdeel van de vaste collectie van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis. Maar nu zijn ze door onbekenden meegenomen. Het moeten meerdere daders zijn geweest, want de gipsen beelden zijn loodzwaar. © Orientalis/Facebook

HEILIG LANDSTICHTING - Vier bustes van de Romeinse keizer Augustus; tot een week geleden waren ze onderdeel van de vaste collectie van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis. Maar nu zijn ze door onbekenden meegenomen. Het moeten meerdere daders zijn geweest, want de gipsen beelden zijn loodzwaar.

Het museum vermoedt dat de beelden in het weekeinde van 9 en 10 maart zijn gestolen. Hoe waardevol de beelden zijn, kan het museum niet precies zeggen. 'Maar we hebben ze zelf gegoten, dus die waarde valt wel mee. Toch zijn ze voor onze collectie wél waardevol. Daarom hebben we alsnog iets op Facebook gezet over de diefstal", zegt een woordvoerster.

Het museum hoopt de bustes weer op het spoor te komen. "We houden zelf internet in de gaten, maar we hopen ook op tips via Facebook. Er hingen geen bewakingscamera's, dus we hebben echt geen idee wie dit gedaan heeft. En ja, we willen ze echt heel graag terug!"  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!