Nieuws

Nijmegen haalt EuroGames 2022 binnen

Het Nederlandse duo Mario Houtsma-Gretch en Jan de Haas in actie tijdens de EuroGames in Stockholm in 2015.
De EuroGames vinden in 2022 plaats in Nijmegen. De Nijmeegse kandidatuur kreeg zondag in Budapest voldoende stemmen om het sportevenement voor onder meer lesbiennes, homoseksuelen en transgenders te organiseren. © EPA
NIJMEGEN - De EuroGames vinden in 2022 plaats in Nijmegen. De Nijmeegse kandidatuur kreeg zondag in Budapest voldoende stemmen om het sportevenement voor onder meer lesbiennes, homoseksuelen en transgenders te organiseren.
Wethouder Grete Visser is blij met het binnenhalen van de EuroGames. 'Het is fantastisch nieuws dat Nijmegen de EuroGames 2022 mag organiseren. Sociale inclusie in de sport is belangrijk in deze regenboogstad. Met de EuroGames kunnen we dit in laten zien.'
Tijdens de EuroGames op 28, 29 en 30 juli 2022 kunnen de minimaal 1.500 sporters deelnemen aan verschillende sporten, waaronder zwemmen, voetbal en atletiek. Naast de sportwedstrijden is er tijdens het driedaagse evenement een openings- en sluitingsceremonie.

Veel enthousiasme

Uit een haalbaarheidsonderzoek blijkt veel enthousiasme bij de Nijmeegse sportverenigingen en vrijwilligers om mee te werken aan het Regenboogsport-evenement. 
De gemeente en provincie steunen de organisatie met 221.000 euro.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!