Nieuws

Blessure Mike Foppen, geen tweestrijd Stevensloop op 10 kilometer

Deelnemers langs de Waal.
Er kan een streep door de aangekondigde tweestrijd op de 10 kilometer bij de mannen, morgen bij de Stevensloop in Nijmegen. Nijmegenaar Mike Foppen heeft moeten afhaken met een kuitblessure. Foppen wilde dolgraag duelleren met de winnaar van afgelopen jaar, Jesper van der Wielen uit Wijchen. © archief Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Er kan een streep door de aangekondigde tweestrijd op de 10 kilometer bij de mannen, morgen bij de Stevensloop in Nijmegen. Nijmegenaar Mike Foppen heeft moeten afhaken met een kuitblessure. Foppen wilde dolgraag duelleren met de winnaar van afgelopen jaar, Jesper van der Wielen uit Wijchen.
Op vijf kilometer bij de vrouwen verdedigt de pas 16-jarige Manjorie Janssen uit Berg en Dal haar titel van vorig jaar. Ze krijgt concurrentie van onder meer Yasmine Abbes en de Zweedse Julia Samuelsson.

Miranda Boonstra

Miranda Boonstra uit Nijmegen is favoriet op de 10 kilometer, maar zal zeker concurrentie ondervinden van Mariska Dute en Tess Boekema. Op de halve marathon verdedigt Marije Peters (foto) uit Groesbeek haar titel.
Bij de mannen valt het duel tussen Van der Wielen en Foppen dus in duigen. Nijmegenaar Foppen nam twee weken geleden nog deel aan het EK Indoor. Wouter Jansen start daarentegen met ambitie in zijn eigen woonplaats.
Jesper van der Wielen (foto) uit Wijchen is de te kloppen man, want vorig jaar wist hij de 10 kilometer te winnen. Dat lukte hem in 2015 ook al.
De Stevensloop is zondag rechtstreeks te volgen bij TV Gelderland en op onze site, op Facebook en YouTube. De uitzending duurt van 11.50 tot 15.30 uur. De presentatie is in handen van Irene ten Voorde en Frank Oosterwegel. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Jan Sommerdijk en Dennis Licht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!