Nieuws

Stapelmuurtjes bouwen en handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Vrijwilligers in het bos.
Het voedselbos in Brummen doet zaterdag voor de eerste keer mee aan NLdoet. In heel Gelderland zijn duizenden vrijwilligers aan de slag tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. © Omroep Gelderland
BRUMMEN - Het voedselbos in Brummen doet zaterdag voor de eerste keer mee aan NLdoet. In heel Gelderland zijn duizenden vrijwilligers aan de slag tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
De klussen die langs komen in het voedselbos in Brummen zijn heel afwisselend. Zo kunnen de vrijwilligers onder meer stapelmuurtjes leggen voor de kruidenspiraal en struiken planten voor de fruithaag.
'Het voedselbos is ontstaan in 2017 en is nu nog in de aanlegfase. We hebben een vaste groep van vrijwilligers die elke zaterdag werken aan de opbouw van het bos. Daar komen vandaag zo'n vijf helpers bij via NLdoet. Door ons aan te sluiten bij deze landelijke actie krijgen we ook meer publiciteit en leren meer mensen het voedselbos kennen', vertelt Chris Frencken.

Ruim 1100 klussen

NLdoet heeft dit weekend ruim 1100 klussen in Gelderland. In heel Nederland steken zo'n 350.000 mensen de handen uit de mouwen. Van het bouwen van een insectenmuur tot het pimpen van rolstoelen en van het schoonmaken van een natuurbad tot het bakken van pannenkoeken.
Stapelmuurtjes bouwen en handen uit de mouwen tijdens NLdoet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!