Nieuws

Ouders krijgen hun zin: scholen krijgen andere locatie

De opluchting spat van de gezichten, maandagavond in de hal van het gemeentehuis in Hattem. Zojuist heeft de gemeenteraad besloten dat De Zaaier en de Van Heemstraschool in Hattem niet samen hoeven te verhuizen naar de voormalige Noordgouw, zoals het college van burgemeester en wethouders had voorgesteld. In plaats daarvan moet het college een van de twee andere locaties uitkiezen.
HATTEM - De opluchting spat van de gezichten, maandagavond in de hal van het gemeentehuis in Hattem. Zojuist heeft de gemeenteraad besloten dat De Zaaier en de Van Heemstraschool in Hattem niet samen hoeven te verhuizen naar de voormalige Noordgouw, zoals het college van burgemeester en wethouders had voorgesteld. In plaats daarvan moet het college een van de twee andere locaties uitkiezen.
Het voorstel van het college maakte de afgelopen weken veel los. Ouders van beide scholen maakten zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen: de locatie van de voormalige Noordgouw ligt aan een drukke verkeersroute, die als onveilig wordt gezien.
Ook de nabijheid van hoogspanningskabels, een hogedrukgasleiding en verwacht vrachtverkeer zorgden voor onrust. Een petitie van deze ouders werd 501 keer getekend. De publieke tribune zit maandagavond dan ook afgeladen vol en zelfs in de hal van het gemeentehuis kijken mensen via een scherm live mee naar de vergadering.
Coalitiepartij PvdA schaart zich achter het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, om de voormalige Noordgouw aan te wijzen als locatie voor dit IKC. Ook de VVD schaart zich achter dit voorstel.
CDA en ChristenUnie hebben echter een andere mening. De felle reactie van de ouders en de afwijzende houding van de schoolbesturen, hebben de partijen doen besluiten tegen hun eigen wethouders in te gaan. Samen met D66 stellen zij voor dat het college het IKC op de huidige locatie van de Van Heemstraschool of op de oude IJsbaan plaatst.

Fel debat

Het gaat er bij vlagen fel aan toe tijdens het debat. PvdA en VVD verwijten beide christelijke partijen niet te kijken naar het belang van heel Hattem, maar enkel te luisteren naar de eigen achterban.
CDA en ChristenUnie verdedigen zich door te zeggen dat er geen draagvlak is voor de verhuizing naar de Noordgouw. Zij willen toch zo snel mogelijk een besluit nemen, omdat de huidige gebouwen van beide scholen niet meer voldoen.
Een voorstel van PvdA, om het besluit enkele maanden uit te stellen, wordt dan ook afgeslagen. Het amendement van CDA, ChristenUnie en D66 haalt een meerderheid. De ouders verlaten tevreden de vergadering.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!