Nieuws

Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand afvalverwerker Attero

In de omgeving van afvalverwerker Attero in Wilp zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen aangetroffen. Dat blijkt uit metingen door het RIVM. © Pim Velthuizen
WILP - In de omgeving van afvalverwerker Attero in Wilp zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen aangetroffen. Dat blijkt uit metingen door het RIVM.
Het advies om vee binnen te houden en geen groenten uit eigen tuin te eten is hierbij ingetrokken, meldt de gemeente Voorst vrijdagmiddag. 

Voetbalveld in brand

Vorige week zaterdag stond een berg afval ter grootte van een voetbalveld in brand. Zware rook trok over de omgeving van het bedrijf aan de Sluinerweg. Een NL Alert, dat omwonenden moest waarschuwen, kwam niet bij iedereen aan. Omwonenden zijn bezorgd, het betrof immers niet het eerste incident bij de afvalverwerker.
De veiligheidsregio adviseerde omwonenden geen gewassen uit de tuin te eten en speelplekken te inspecteren op roetdeeltjes. Ook vroeg men inwoners van het omliggende gebied brokken brandafval in te leveren bij de gemeente. Vee moest binnen worden gehouden.
De oorzaak van de grote brand bleek broei. De afvalverwerker beloofde daags na de brand snel met maatregelen te komen. Zo is Attero van plan elektronische beveiligingsmaatregelen te nemen om broei tijdig te signaleren en brand te voorkomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!