GLD Stemt 2019

Provincie wil 100.000 bomen en struiken planten

De provincie Gelderland wil 100.000 nieuwe bomen en struiken planten, dat vertelde gedeputeerde Peter Drenth woensdagavond tijdens een verkiezingsdebat over natuur en milieu in Arnhem. © Pixabay
ROZENDAAL - De provincie Gelderland wil 100.000 nieuwe bomen en struiken planten, dat vertelde gedeputeerde Peter Drenth woensdagavond tijdens een verkiezingsdebat over natuur en milieu in Arnhem.
Het idee komt van Landschapsbeheer Gelderland. De stichting wil met het aanplanten van 500 bomen en 99.500 struiken de CO2-uitstoot opvangen en verminderen. 'Ik vind dat een ontzettend goed idee, ik sta er volledig achter', vertelde Drenth over de plannen.
De nieuwe bomen en struiken moeten verspreid door de provincie worden gepoot. 'Het wordt geen bos', vertelt Arjan Vriend namens Landschapsbeheer Gelderland. De stichting wil samen met grondeigenaren naar de mogelijkheden kijken om het groenplan te realiseren. 'Denk bijvoorbeeld aan mensen die een groene haag willen planten, een houtwal willen aanleggen of een grote boom kunnen gebruiken die zorgt voor schaduw.'

'Goed voor het landschap'

Het groen moet naast het opvangen van CO2-uitstoot ook bijdragen aan een betere biodiversiteit in de provincie. 'Dat komt ook het landschap ten goede', vertelt Vriend. Ook vorig jaar wist de stichting zo'n 100.000 bomen en struiken aan te planten. Om de verdubbeling mogelijk te maken, denkt Vriend na over drie regionale projecten.
Landschapsbeheer Gelderland is nog in gesprek met de provincie over financiering van het project. Gedeputeerde Drenth zei woensdagavond zich in te zetten om de komst van 100.000 extra bomen en struiken mogelijk te maken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!