Nieuws

Houden handtekeningen railterminal in Valburg tegen?

VALBURG - Bezorgde bewoners uit de Betuwe hebben woensdagavond meer dan duizend handtekeningen aangeboden aan de lijsttrekkers van de provinciale partijen. Zij uiten zo hun woede over de plannen voor een railterminal in Valburg.
De lijsttrekkers debatteren woensdagavond in Valburg ook over de mogelijke komst van de railterminal. In die terminal moeten goederen worden overgeslagen van de Betuweroute op vrachtwagens en andersom.
Maar bewoners uit de Betuwe, verenigd in de actiegroep Overbetuwe Overbelast, maken zich onder andere zorgen over het geluid, lichtvervuiling en de 'verspilling' van het gemeenschapsgeld. De railterminal zal tientallen miljoenen gaan kosten.
Benieuwd hoe de terminal eruit moet gaan zien? De tekst loopt door onder de video:
Houden handtekeningen railterminal in Valburg tegen?

Protesten

Eerder protesteerden de inwoners ook al bij de gemeenteraad. Zij hoopten de raad te kunnen overtuigen om zich te verzetten tegen de plannen voor de terminal. Daarnaast hebben ze ook 1500 flyers verspreid in de omgeving. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!