Instellingen

Jongeren verstoren met 'aso-gedrag' carnavalsoptocht Breedeweg

Rond de carnavalsoptocht in Breedeweg, bij Groesbeek, hebben jongeren dinsdag voor overlast gezorgd. De politie spreekt van aso-gedrag. © Politie Berg en Dal
GROESBEEK - Rond de carnavalsoptocht in Breedeweg, bij Groesbeek, hebben jongeren dinsdag voor overlast gezorgd. De politie spreekt van aso-gedrag.
Het Kerkplein was bijna helemaal wit geworden door pakken meel die met zwaar vuurwerk waren opgeblazen. Gewaarschuwde agenten stuitten ook op oorverdovende muziek en kapotte bierflessen. Toen ze jongeren hierop aanspraken, gooide een van hen een bierfles kapot. 'Een onverlaat', zegt de politie op Facebook.

Schande!

Volgens de politie ging het om jongeren uit omliggende dorpen. Agenten gaven hun de opdracht zich aan de geldende geluidsnormen te houden. Maar dat bleek tegen dovemansoren gericht. Zowel tijdens als na de optocht klonk er weer keiharde muziek. 'Inwoners en belangstellenden spraken er schande van', meldt de politie. De politie nam vervolgens de apparatuur in beslag.
'Een aantal vond het nodig om de politieauto te bevuilen', schrijft de politie, die zegt dat er verdere stappen worden ondernomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!