Nieuws

Afvalverwerker na brand Wilp: 'Binnen 12 weken maatregelen'

De brand woedde op een terrein ter grootte van een voetbalveld
Afvalverwerker Attero treft binnen uiterlijk twaalf weken elektronische beveiligingsmaatregelen op de locatie in Wilp. Daar brak zaterdagavond een grote brand uit in een berg afval ter grootte van een voetbalveld. De oorzaak was broei. © News United
WILP - Afvalverwerker Attero treft binnen uiterlijk twaalf weken elektronische beveiligingsmaatregelen op de locatie in Wilp. Daar brak zaterdagavond een grote brand uit in een berg afval ter grootte van een voetbalveld. De oorzaak was broei.
De brand ontstond zaterdagavond rond 21.00 uur en veroorzaakte veel rook- en stankoverlast. Het kostte de brandweer bijna veertien uur om de vlammen te doven. Omwonenden zijn de overlast beu; er brak de afgelopen jaren al vijf keer brand uit bij Attero.
Het bedrijf meldde zondag al dat de afvalsector nadenkt over maatregelen om brand door broei te voorkomen. Maandag laat de afvalverwerker weten 'binnen acht tot twaalf weken' elektronische maatregelen te willen nemen.
Ook gaan er vaker inspectierondes plaatsvinden. Zaterdag keek een opzichter rond 17.00 uur voor de laatste keer rond op het terrein. Om 21.00 uur laaiden de vlammen huizenhoog op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!