Instellingen

Appartement in Huissen onbewoonbaar na brand

In een appartement aan de Stadswal in Huissen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Het appartement is voorlopig onbewoonbaar. © Roland Heitink
HUISSEN - In een appartement aan de Stadswal in Huissen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Het appartement is voorlopig onbewoonbaar.
De brand werd even na 0.30 uur gemeld. De bewoner wist zichzelf in veiligheid te brengen. Ook bewoners van appartementen erboven werden wakker. Ze zijn naar buiten gegaan samen met hun huisdieren, waaronder een kat en een hond. De trappengang stond op dat moment vol met rook. In totaal zijn acht appartementen ontruimd.
De brandweer heeft het vuur geblust. De brand begon bij de keuken, die volledig is uitgebrand. De rest van het appartement liep zoveel schade op, dat het voorlopig niet kan worden bewoond. Drie woningen erboven hebben lichte rookschade.
Er is iemand meegenomen naar het ziekenhuis, meldt videocorrespondent Roland Heitink. Of het om de bewoner gaat, is niet duidelijk. Diverse omwonenden zijn voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!