Nieuws

Reizigers Arnhem-Tiel straks niet meer als ingeblikte sardientjes de trein in?

Foto ter illustratie; via Wikipedia
Al geruime tijd is het druk tijdens de spits op het traject Arnhem-Tiel. Heel erg druk. Reizigers moeten in de treinen gepropt worden of kunnen soms helemaal niet mee. De gemeente Overbetuwe gaat nu vragen of de provincie er met Arriva voor wil zorgen dat dit probleem snel opgelost wordt.
ARNHEM - Al geruime tijd is het druk tijdens de spits op het traject Arnhem-Tiel. Heel erg druk. Reizigers moeten in de treinen gepropt worden of kunnen soms helemaal niet mee. De gemeente Overbetuwe gaat nu vragen of de provincie er met Arriva voor wil zorgen dat dit probleem snel opgelost wordt.
Het traject tussen Arnhem en Tiel is volgens wethouder Jan van Baal, die met de provincie over dit issue gaat praten, vooral de laatste jaren een opvallend probleem. 'De signalen uit de samenleving zijn duidelijk', laat hij weten.

Extra trein is oplossing

Mensen kunnen soms niet mee met de trein en wanneer het ene treinstel dat rijdt ook nog uitvalt, zorgt dat al helemaal voor fikse vertragingen voor reizigers.
'Dan worden er vaak bussen ingezet, maar dat is ook niet logisch. Het is een te grote omweg. Een extra treinstel zou veel problemen oplossen', aldus van Baal.
Een woordvoerder van Arriva meldt: 'De trein richting Arnhem wordt, naast veel reizigers die werken in Arnhem, ook door veel studenten gebruikt die in Arnhem en Nijmegen studeren. Dit zien we specifiek bij de trein die om 8.06 uur vanuit Zetten-Andelst richting Arnhem vertrekt.'
Om de drukte in het ov in het begin van een schooljaar op te vangen, wil de treinmaatschappij per 1 augustus op dit tijdstip een langere trein inzetten. Daarmee verwacht ze dat alle reizigers goed vervoerd kunnen worden.

'Structureel probleem'

De gemeenteraad heeft aan wethouder Van Baal gevraagd of hij de provincie wil benaderen met de vraag een extra treinstel samen met Arriva te regelen. De provincie is namelijk de partij die uiteindelijk met Arriva een nieuwe overeenkomst kan sluiten.
De wethouder geeft aan deze of volgende week het verzoek in te dienen. Volgens hem staan er treinstellen paraat. Die zouden ingezet kúnnen worden.
'Dan hoop ik dat er een geschikte overeenkomt tussen Arriva en de provincie wordt gesloten. Er is hier gewoon sprake van een structureel probleem; reizigers hebben al te lang de wens dat er iets gaat veranderen aan de situatie. Wat mij betreft is dat een rechtvaardige wens', besluit de wethouder.