Nieuws

Wie gaat het centrum van Wijchen mooier maken?

Het centrum van Wijchen moet opgefleurd worden, vindt de gemeente. Daarom is een selectie gemaakt van vijf partijen waarmee de gemeente samen gaat kijken hoe dit het beste gedaan kan worden. © Gemeente Wijchen
WIJCHEN - Het centrum van Wijchen moet opgefleurd worden, vindt de gemeente. Daarom is een selectie gemaakt van vijf partijen waarmee de gemeente samen gaat kijken hoe dit het beste gedaan kan worden.
Uiteindelijk blijft één bedrijf over dat Wijchen gaat helpen bij de toekomstige inrichting van het gebied tussen Kasteel Wijchen en het Wijchens Meer.

Verbinding maken

Met het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer wil de gemeente ervoor zorgen dat het gebied tussen de twee herkenningspunten 'goed is ingericht voor de toekomst'. Dat betekent volgens de gemeente dat een verbinding gemaakt wordt tussen de geschiedenis van Wijchen en 'het bloeiende centrum'.
De planning is om het project eind 2020 of begin 2021 uit te voeren.

'Mooie oogst'

Van de zeven bedrijven die zich aanmeldden, zijn er vijf overgebleven. 'Zeven aanmeldingen is een mooie oogst', zegt Geert Gerrits, de Wijchense wethouder van ruimtelijke ordening.
Twee daarvan vielen vrij snel af. De vijf partijen die nu nog in de running zijn, zijn: Dura Vermeer, Explorius-Nijhuis, Heijmans Vastgoed, Synchroon en Trebbe en Team Ter Steege.

Uitdaging

De gemeente gaat met de bedrijven om de tafel om te peilen wat hun plannen zijn voor het gebied en in welke mate lokale ondernemers betrokken kunnen worden bij dat project.
Na die fase blijven nog drie kandidaten over. Met de partij die vervolgens het beste bod doet, wordt een overeenkomst gesloten.
De wethouder noemt het bouwproject 'één van de meest uitdagende en belangrijke projecten voor het centrum'.