Nieuws

Politie zoekt groene Opel Astra wegens dodelijk ongeval

De politie in de omgeving van Scherpenzeel is op zoek naar een oud groene Opel Astra in verband met een dodelijke aanrijding in het Utrechtse Renswoude op zondag 10 februari. Dat maakte de politie woensdag bekend. © Omroep Gelderland
RENSWOUDE - De politie in de omgeving van Scherpenzeel is op zoek naar een oud groene Opel Astra in verband met een dodelijke aanrijding in het Utrechtse Renswoude op zondag 10 februari. Dat maakte de politie woensdag bekend.
Door de aanrijding kwam een 76-jarige vrouw uit Renswoude om het leven. Een auto reed met hoge snelheid op haar in toen de vrouw de weg overstak op een zebrapad. De bestuurder reed vervolgens door. De vrouw overleed op 22 februari aan haar verwondingen.
De recherche begon meteen een onderzoek. Daaruit blijkt dat de auto vermoedelijk een 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback (zogenaamd model F, bouwjaren van 1991 tot 1998) was en vermoedelijk uit de omgeving van Renswoude en/of Scherpenzeel komt. Door aanrijding liep de auto waarschijnlijk schade aan de voorzijde op, al kan die inmiddels zijn hersteld.
De politie hoopt op getuigen die de groene Opel Astra in of in de omgeving van Renswoude en Scherpenzeel gezien of mensen die meer informatie hebben over de auto of de bestuurder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!