Nieuws

Inspectie dreigt met boete voor verzorgingshuis Zahet

Nog steeds schort er te veel aan de patiëntveiligheid bij Het Gasthuis Schependomlaan van de Stichting Zahet. Gezondheidsinspectie IGJ geeft de stichting nu een maand de tijd om orde op zaken te stellen. Lukt dit niet, hangt de stichting mogelijk een boete boven het hoofd. © Pixabay
NIJMEGEN - Nog steeds schort er te veel aan de patiëntveiligheid bij Het Gasthuis Schependomlaan van de Stichting Zahet. Gezondheidsinspectie IGJ geeft de stichting nu een maand de tijd om orde op zaken te stellen. Lukt dit niet, hangt de stichting mogelijk een boete boven het hoofd.
Volgens het rapport van de IGJ wordt er nog steeds onzorgvuldig omgesprongen met het toedienen van medicijnen en met vrijheidsbeperkende maatregelen bij patiënten. In maart vorig jaar werd de organisatie al onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg voldeed destijds niet aan 13 van de 23 getoetste normen. Onder meer de deskundigheid van zorgmedewerkers, de veiligheid van patiënten en de omgang met medicatie schoten toen tekort. 'De verbeteringen die nodig zijn om de risico's voor de kwaliteit en de veiligheid voor de zorg weg te nemen gaan niet snel genoeg', stelt de inspectie nu.
De inspectie bezocht de organisatie voor het eerst in mei 2017. Toen bleek al dat veel dingen niet in orde waren bij de instelling. Daarna volgden nog twee bezoeken en een aantal bestuursgesprekken. De kwaliteit van zorg verbeterde volgens de inspectie onvoldoende, waarop de stichting onder verscherpt toezicht kwam te staan. 
Het Gasthuis Schependomlaan biedt ouderenzorg aan vijftien cliënten. De stichting richt zich met name op ouderen met een migratieachtergrond die het thuis niet meer redden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!