Nieuws

Duizenden inspraakreacties op procedure opening Lelystad Airport

Protest tegen de uitbreiding van vliegveld Lelystad Airport.
Er zijn inmiddels ruim 8.000 reacties binnengekomen op de inspraakprocedure die op dit moment loopt voor de opening van Lelystad Aiport. Het gaat om grote bezwaren tegen laagvliegroutes, maar ook reacties van voorstanders. © ANP/Archief
WILP - Er zijn inmiddels ruim 8.000 reacties binnengekomen op de inspraakprocedure die op dit moment loopt voor de opening van Lelystad Aiport. Het gaat om grote bezwaren tegen laagvliegroutes, maar ook reacties van voorstanders.
De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) hebben een lijvig rapport gemaakt dat vandaag in Den Haag wordt gepresenteerd. 
'Wat de minister er mee gaat doen weten we niet', zegt Jan Rooijakkers namens de actiegroepen. Hij heeft niet veel vertrouwen dat de inspraakreacties invloed hebben op het beleid van de minister. In het rapport staan volgens de actievoerders nieuwe fouten in de procedures.
'We gebruiken het ook voor de pers en Tweede Kamerleden om te laten zien hoe serieus het is en als de uitbreiding toch doorgaat dan is dit rapport een goede bijlage bij een juridische procedure', legt Rooijakkers uit terwijl hij het meer dan 200 pagina's tellende rapport omhoog houdt.
Behalve de actiegroepen hebben de afgelopen weken ook gemeenten en provincies hun vragen en bezwaren ingediend. Het is vandaag de laatste dag dat er inspraakreacties verstuurd kunnen worden. Daarna worden die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bestudeerd en beantwoord.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!