Instellingen

Van Hattem in hoger beroep tegen straf voor fraude met paardenvlees

De eigenaar van slachterij Van Hattem in Dodewaard gaat in hoger beroep tegen de celstraf die hij kreeg voor fraude met paardenvlees. Dat zegt hij tegen Omroep Gelderland. © ANP
DODEWAARD - De eigenaar van slachterij Van Hattem in Dodewaard gaat in hoger beroep tegen de celstraf die hij kreeg voor fraude met paardenvlees. Dat zegt hij tegen Omroep Gelderland.
De 52-jarige eigenaar werd vrijdag veroordeeld tot 324 dagen celstraf, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, voor de fraude in 2012 en 2013. Ook moet Van Hattem een boete betalen van 47.500 euro. Een tussenhandelaar kreeg 180 uur werkstraf opgelegd en een boete van 15.000 euro.
Van Hattem kan inhoudelijk nog niets zeggen over de uitspraak, omdat hij het vonnis eerst wil doorlezen. Ook het Openbaar Ministerie gaat eerst de uitspraak bestuderen voordat wordt besloten over een hoger beroep.
Het OM had drie jaar cel en 150.000 euro boete geëist tegen de directeur van de slachterij. De straf is lager dan de eis omdat de rechtbank vindt dat de zaak lang heeft geduurd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!