Gemeente Culemborg

Tot de zomer extern manager voor zwembad

Het nog jonge zwembad in Culemborg verkeert in zwaar weer.
Zwembad De Waterlinie in Culemborg krijgt tot medio juni een externe manager. Dat zegt Edwin van Miltenburg van bureau Praesentis in Tilburg. Dat nam in opdracht van de gemeente de noodlijdende situatie rond het pas drie jaar oude zwembad onder de loep. © Archief Omroep Gelderland
CULEMBORG - Zwembad De Waterlinie in Culemborg krijgt tot medio juni een externe manager. Dat zegt Edwin van Miltenburg van bureau Praesentis in Tilburg. Dat nam in opdracht van de gemeente de noodlijdende situatie rond het pas drie jaar oude zwembad onder de loep.
Praesentis levert ook de bedrijfsleider in de persoon van Corine Persijn. Zij moet de komende maanden orde op zaken stellen. De Waterlinie stevent af op een tekort over 2019 van 160.000 euro.

Vrijwilligers haakten af

Het zwembad moest, zegt voorzitter Hannie Treffers van het stichtingsbestuur, extra personeel inhuren. Vrijwilligers die zouden helpen bij de exploitatie haakten massaal af. Treffers: 'We hadden gerekend op 4 fte, maar dat werd 7,5 fte. We hebben 40 tot 45 zeer behulpzame mensen, maar er waren vooraf 100 mensen gepolst. Maar dat leidde niet tot hun inzet.'
Treffers benadrukt 'alle vertrouwen' in een goede afloop voor het zwembad in Culemborg te hebben.

Kaartjes waarschijnlijk duurder

Van Miltenburg wil niet zeggen wat er met de exploitatie van het zwembad gaat gebeuren. Wel laat hij doorschemeren dat de horeca in het zwembad buiten schot blijft.
Waarschijnlijk gaan bezoekers meer betalen om te kunnen zwemmen.
Nadat de Waterlinie begin 2016 openging, moest het Culemborgse bad al na een maand dicht door gebreken. Verder liepen zwemmers gevaar, doordat ze bekneld konden raken in de beweegbare bodem. Ook werd geklaagd over zwemmersjeuk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!