Nieuws

Drone ingezet bij woninginspecties in Nijmegen

NIJMEGEN - In Nijmegen is woensdag een drone ingezet om woninginspecties uit te voeren. De drone brengt de status van het dak, metselwerk en de kozijnen in kaart. Het is voor het eerst in Gelderland dat hiervoor een drone is gebruikt.
De woninginspectie werd uitgevoerd bij een flatgebouw in de Voorstenkamp, waar woningcorporatie Talis groot onderhoud uitvoert. Het is een nieuw idee van het innovatieplatform 'De Corporatiewoning van de Toekomst', waar acht corporaties, drone-operator AeroScan en initiatiefnemer Octo aan deelnemen. 
Tijdens de vlucht van de drone wordt de menselijke hand alleen ingezet om de drone te laten opstijgen en landen. De rest van de vlucht vliegt de drone volgens een voorgeschreven script. De inspecties voert de drone zelfstandig uit, waarbij de drone alleen beeld maakt van leegstaande appartementen.   
Het innovatieplatform is meer dan een jaar bezig geweest met vergunningen om binnen de bebouwde kom met een drone te vliegen voor dit project.
In Nijmegen is woensdag een drone ingezet om woninginspecties uit te voeren. De drone brengt de status van het dak, metselwerk en de kozijnen in kaart. Het is voor het eerst in Gelderland dat hiervoor een drone is gebruikt. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!