Instellingen

Ravage op A2 na ongeval met meerdere auto's

Op de snelweg A2 bij Enspijk is maandagavond een ernstig ongeval gebeurd. In zuidelijke richting botsten meerdere auto's op elkaar. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
ENSPIJK - Op de snelweg A2 bij Enspijk is maandagavond een ernstig ongeval gebeurd. In zuidelijke richting botsten meerdere auto's op elkaar.
Bij het ongeval waren een busje en twee auto's betrokken, waarvan één met aanhanger. Volgens een fotocorrespondent rukten meerdere ambulances uit om gewonden te helpen. Een van hen raakte zwaargewond, twee anderen raakten lichtgewond.

'Iedereen reed gewoon door'

Een vrachtwagenchauffeur met wie Omroep Gelderland contact had, zegt met zijn combinatie de rijbanen te hebben geblokkeerd. 'Iedereen reed gewoon door', zegt hij.
Volgens de politie is de toedracht van het ongeval nog niet duidelijk. Het lijkt er vooralsnog op dat een aanhanger achter een auto, bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Helvoirt, is losgeschoten. De auto daarachter stopte en een 59-jarige vrouw uit Helvoirt stapte uit om de aanhanger weg te duwen samen met een 22-jarige vrouw uit Utrecht. Een derde auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Rotterdam, zou hen niet meer hebben kunnen ontwijken.
De lading van de aanhanger lag verspreid over de weg. Drie rijstroken waren afgesloten, meldde de ANWB.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!