Gemeente Oost Gelre

Grote brand op boerenbedrijf in Zieuwent: vader en zoon naar ziekenhuis

In Zieuwent woedde zondagochtend een grote brand aan de Kranenkampsweg. Daarbij ging een schuur met landbouwvoertuigen verloren. Vader en zoon waren op het bedrijf aanwezig en hebben rook ingeademd, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. © News United
ZIEUWENT - In Zieuwent woedde zondagochtend een grote brand aan de Kranenkampsweg. Daarbij ging een schuur met landbouwvoertuigen verloren. Vader en zoon waren op het bedrijf aanwezig en hebben rook ingeademd, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
De eerste melding kwam rond 10.19 uur binnen bij de hulpdiensten. Vervolgens ging de brandweer met flink wat materieel op de brand af, onder meer vanuit Lichtenvoorde, Winterswijk en Groenlo. Om 13.00 uur gaf de brandweer sein meester.
De schuur van 40 bij 40 meter kan als verloren worden beschouwd. De schuur is onderdeel van een boerderij, waarbij ook stallen met koeien horen. Daar was geen sprake van brand, aldus de veiligheidsregio. 
(tekst gaat verder onder de video)
Grote brand op boerenbedrijf in Zieuwent: vader en zoon naar ziekenhuis

Smeulend hooi

De brandweer laat weten dat de bluswerkzaamheden nog wel even duren, aangezien het vuur nog smeult in een partij hooi. Een kraan trekt het hooi uit elkaar. Voor brandweerlieden worden extra ademlucht aangerukt.
De veiligheidsregio adviseert mensen in de omgeving die last hebben van de brand ramen en deuren te sluiten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!