Nieuws

Breuk coalitie Winterswijk: 'Wethouder uitgemaakt voor leugenaar'

Foto RTV Slingeland
De coalitie in Winterswijk is geklapt. Na een raadsvergadering tot diep in de nacht trok het CDA vrijdagochtend de stekker eruit door het vertrouwen in coalitiepartij Winterswijks Belang op te zeggen. Een wethouder en fractievoorzitter die publiekelijk werden uitgemaakt voor leugenaar, dat was voor het CDA de druppel.
WINTERSWIJK - De coalitie in Winterswijk is geklapt. Na een raadsvergadering tot diep in de nacht trok het CDA vrijdagochtend de stekker eruit door het vertrouwen in coalitiepartij Winterswijks Belang op te zeggen. Een wethouder en fractievoorzitter die publiekelijk werden uitgemaakt voor leugenaar, dat was voor het CDA de druppel.
Het CDA heeft zeven zetels in de raad en Winterswijks Belang vijf. Het college bestaat uit twee wethouders van het CDA en één van Winterswijks Belang. 

Niet over één nacht ijs

Het liep al langer niet zo lekker tussen de twee coalitiepartijen. Volgens fractievoorzitter Wim Wassink van het CDA liep de spanning de afgelopen maanden steeds meer op. Toch klapte het niet donderdagavond, maar zegde het CDA vrijdagochtend pas het vertrouwen op. 'Zoiets doe je niet zomaar, daar hebben we goed over nagedacht', verklaart Wassink.
'De fractie van Winterswijks Belang betreurt de beslissing van het CDA om te breken', stelt fractievoorzitter Henk-Jan Tannemaat in een verklaring. 'Er ligt een machtig mooi akkoord met veel ambitie. Daar staan we nog steeds voor 100% achter.' Ook zegt hij: 'Wij stappen niet op. We willen met iedereen samen verder.'

Nieuwe coalitie

Maar voor het CDA is het klaar. Die stelt aan de fracties in de gemeenteraad voor dat de partij op zoek gaat naar een nieuwe, stabiele en werkbare coalitie voor Winterswijk. Volgens Wim Wassink zijn er nog mogelijkheden genoeg om een nieuwe coalitie te vormen. 'We gaan daar ook zo snel mogelijk mee aan de slag. ' Zondagavond komen alle fractievoorzitters bij elkaar om over de ontstane situatie te praten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!