Nieuws

Drie keer alcohol geschonken aan minderjarige: Groesbeekse disco De Linde twee weken dicht

De Linde in Groesbeek.
De Groesbeekse horeca- en uitgaansgelegenheid De Linde moet twee weken dicht. De gemeente Berg en Dal trekt de vergunning tijdelijk in omdat in De Linde voor de derde keer in drie jaar tijd alcohol is verstrekt aan een jongere onder de achttien jaar. © Google Maps
GROESBEEK - De Groesbeekse horeca- en uitgaansgelegenheid De Linde moet twee weken dicht. De gemeente Berg en Dal trekt de vergunning tijdelijk in omdat in De Linde voor de derde keer in drie jaar tijd alcohol is verstrekt aan een jongere onder de achttien jaar.
De Linde zal in maart en juli een week gesloten zijn.

'Linde belangrijk voor de jeugd'

De vorige keren kreeg De Linde een boete. Volgens de Drank- en Horecawet moet de gemeente nu de vergunning twee weken schorsen. Gemeenten moeten toezien op handhaving van de Drank- en Horecawet. De alcoholcontroles in de regiogemeenten worden uitgevoerd door de regionale pool Toezichthouders Drank- en Horecawet.
Volgens burgemeester Mark Slinkman heeft De Linde een belangrijke functie voor jongeren in de gemeente en de wijde omtrek. Daarom hebben de gemeente en De Linde afgesproken om samen te kijken hoe De Linde dit soort situaties in de toekomst kan voorkomen. Burgemeester Slinkman: 'Ik vind het belangrijk dat jongeren ook in het eigen dorp uit kunnen gaan. Ik ben daarom blij dat De Linde en de gemeente samen optrekken zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten uitgaan.' 

Bezorgd over indrinken

De burgemeester is daarnaast bezorgd over de praktijk van het forse indrinken door jongeren vóór het uitgaan. 'De gemeente en de horeca hebben daar maar heel beperkt invloed op, en juist op dit punt kunnen ouders een positieve invloed uitoefenen', zegt Mark Slinkman.
Bij de laatste overtreding werd de alcohol direct door de barmedewerker aan een minderjarige verstrekt.