Nieuws

Bestuur zwembad Culemborg gelooft er nog in, maar dan moet er wel geld bij

Het bestuur van zwembad de Waterlinie in Culemborg houdt alle opties open in de discussie over de toekomst. Ook die van een overname door een commerciële partij. Het zwembad dat nog maar drie jaar open is, kampt met een jaarlijks tekort van 150.000 euro. Er ligt nu een rapport dat drie oplossingen aandraagt. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Het bestuur van zwembad de Waterlinie in Culemborg houdt alle opties open in de discussie over de toekomst. Ook die van een overname door een commerciële partij. Het zwembad dat nog maar drie jaar open is, kampt met een jaarlijks tekort van 150.000 euro. Er ligt nu een rapport dat drie oplossingen aandraagt.
De problemen zijn ontstaan door technische tegenvallers en door het gebrek aan vrijwilligers om het zwembad goed te kunnen runnen. In de oorspronkelijke opzet zouden met name vrijwilligers van de deelnemende verenigingen het bad voornamelijk draaien, maar in de praktijk moeten heel vaak beroepskrachten worden ingehuurd.
Bekijk de reportage. Daaronder gaat de tekst verder.
Voorzitter en manager over problemen zwembad

Commercieel worden is ook een optie

Het rapport dat nu op tafel ligt spreekt van drie oplossingsrichtingen. Dat gaat van huidige opzet verbeteren tot het bad overdoen aan een commerciële partij of een mengvorm hiervan.
In de komende tijd moet dit verder onderzocht worden. Het staat wel vast dat er aan de inkomstenkant geld bij moet. Dat geldt voor zowel extra steun van de gemeente, maar waarschijnlijk gaat ook de prijs van toegangskaartjes omhoog.

Faillissement lijkt onwaarschijnlijk

Het bestuur denkt niet dat het zover zal komen dat het zwembad failliet zal gaan. 'Dat zou kapitaalvernietiging zijn van zo'n nieuwe accommodatie,' zegt voorzitter Hanny Treffers van het zwembad en dat zal de gemeente niet laten gebeuren, denkt ze.
Deze week bespreekt de gemeenteraad de situatie. Maandagavond is er een informatieronde en komende donderdag vergadert de commissie over de kwestie. Volgende maand besluit de raad of er geld komt voor extra onderzoek en een interim-manager om de huidige leiding te versterken. Samen kost dat ruim 40.000 euro.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!