Nieuws

Brand legt chalet in de as op Arnhems vakantiepark

Een brand op Oostappen Vakantiepark aan de Kemperbergerweg in Arnhem heeft vrijdag een chalet in de as gelegd. De brand brak rond 17.20 uur uit en veroorzaakte grote vlammen en forse rookwolken, die tot aan de A12 gezien werden. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
ARNHEM - Een brand op Oostappen Vakantiepark aan de Kemperbergerweg in Arnhem heeft vrijdag een chalet in de as gelegd. De brand brak rond 17.20 uur uit en veroorzaakte grote vlammen en forse rookwolken, die tot aan de A12 gezien werden.
Drie personen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. Zij ademden rook in. Daarnaast wordt een hond vermist die ten tijde van de brand in het chalet zou zijn geweest. De brandweer gaat er op dit moment vanuit dat het dier omgekomen is.
Volgens een correspondent ter plaatse ontstond na de brand een grimmige sfeer op het vakantiepark. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse om de gemoederen te bedaren.

'Geen grimmige sfeer'

De eigenaresse van het chalet, die zich later op de avond meldde bij de redactie van Omroep Gelderland, spreekt dit nadrukkelijk tegen. Volgens haar wilden omstanders slechts helpen om tijdig de bezittingen uit het chalet te halen. Van een grimmige of agressieve sfeer was in haar ogen geen moment sprake. 
De eigenaresse, die verder anoniem wil blijven, stelt dat de brand vermoedelijk ontstaan is door kortsluiting. 
De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het chalet verloren ging. Bij de bluswerkzaamheden kwam de nodige rook vrij, die het verkeer op de nabijgelegen A12 hinderde. Rijkswaterstaat verlaagde de snelheid tijdelijk tot 50 kilometer per uur.
Inmiddels is er ook een doneeractie gestart. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!