Nieuws

Gemeente wil ondergrondse afvalcontainers sluiten

De kans is groot dat de gemeente Arnhem dit voorjaar begint met het afsluiten van de ondergrondse containers voor restafval. Dit zei wethouder van openbare ruimte Cathelijne Bouwkamp woensdagavond tijdens een commissievergadering. © RTV Arnhem
ARNHEM - De kans is groot dat de gemeente Arnhem dit voorjaar begint met het afsluiten van de ondergrondse containers voor restafval. Dit zei wethouder van openbare ruimte Cathelijne Bouwkamp woensdagavond tijdens een commissievergadering.
Dit betekent voor Arnhemmers dat ze de containers dan alleen nog kunnen openen met hun afvalpas. Betalen voor de afvalzakken hoeft nog niet. D66 heeft de invoering van diftar aangevraagd. Diftar is een afvalstofheffing met een wisselend tarief, waarbij iemand die minder restafval produceert goedkoper uit is. Bouwkamp gaat er vanuit dat dit systeem op 1 januari 2020 ingevoerd kan worden. Dan moeten Arnhemmers betalen voor elke keer dat zij een zak restafval in de container gooien. 
De containers werden in 2017 opengemaakt vanwege een Arnhemmer die bezwaar maakte tegen de dichte afvalcontainers. Dit is ook een van de redenen dat het invoeren van de diftar is uitgesteld. Om dit systeem toch in te voeren moeten alle afvalcontainers dicht. Verwacht wordt dat vanaf maart alle containers geleidelijk zullen sluiten. 

Zie ook: