Nieuws

Drugsproductie mogelijk oorzaak schuurbrand Doornenburg

Een grote schuur is donderdagochtend in brand gevlogen bij Doornenburg. Volgens de veiligheidsregio is er bij de brand een hoeveelheid asbest vrijgekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Een link met het produceren van drugs wordt niet uitgesloten. © Dylan Junemann
DOORNENBURG - Een grote schuur is donderdagochtend in brand gevlogen bij Doornenburg. Volgens de veiligheidsregio is er bij de brand een hoeveelheid asbest vrijgekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Een link met het produceren van drugs wordt niet uitgesloten.
De brand aan de Rijndijk werd rond 6.45 uur gemeld. Aanvankelijk dacht men dat er een klein schuurtje in brand stond. Al snel bleek het vuur te woeden in een grote schuur naast een woning. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.
Bij de brand is asbest vrijgekomen. Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Midden ligt het materiaal om en nabij de schuur en is het terrein afgezet. Er zijn bovendien meerdere ontploffingen gehoord, mogelijk waren dat gasflessen. De schuur is voor een deel volledig afgebrand en moet als verloren worden beschouwd.
Omwonenden zeiden een fotograaf dat ze twee personen hebben zien wegrennen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!