Gemeente Bronckhorst

Zeven jaar cel voor schieten op vrouw en zwager

Een 70-jarige man uit Keijenborg (gemeente Bronckhorst) heeft woensdag in hoger beroep zeven jaar cel opgelegd gekregen, omdat hij in 2016 zijn toenmalige vrouw en zwager om het leven probeerde te brengen. © Omroep Gelderland
KEIJENBORG - Een 70-jarige man uit Keijenborg (gemeente Bronckhorst) heeft woensdag in hoger beroep zeven jaar cel opgelegd gekregen, omdat hij in 2016 zijn toenmalige vrouw en zwager om het leven probeerde te brengen.
Het gerechtshof in Arnhem legde voor de dubbele poging doodslag een lagere straf op dan de negen jaar die de advocaat-generaal had geëist en die de man in eerste aanleg had gekregen, omdat de twee slachtoffers ongedeerd zijn gebleven.
De Keijenborger schoot maar liefst elf keer op zijn vrouw en zwager. Dat gebeurde eerst in hun eigen woning, daarna op de openbare weg en uiteindelijk door ramen en deuren van het huis van de zwager, waar de vrouw in paniek naartoe was gevlucht.
De man was op de bewuste dag in december 2016 volkomen doorgedraaid. Omwonenden werden via Burgernet opgeroepen binnen te blijven. De man werd uiteindelijk door de politie overmeesterd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!