Nieuws

Voorlezen voor peuters; Nijmeegse bibliotheek huurt beveiliging in

De openbare bibliotheek in Nijmegen zet volgende week zaterdag extra beveiligers in tijdens een voorleesmiddag voor peuters en kleuters met onder anderen drag queen Dolly Bellefleur. In december werd de voorleesmiddag op het laatste moment afgelast nadat rechtse actievoerders de boel verstoorden. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De openbare bibliotheek in Nijmegen zet volgende week zaterdag extra beveiligers in tijdens een voorleesmiddag voor peuters en kleuters met onder anderen drag queen Dolly Bellefleur. In december werd de voorleesmiddag op het laatste moment afgelast nadat rechtse actievoerders de boel verstoorden.
De rechtse organisatie Identitair Verzet liep op zaterdag 22 december rond bij de bibliotheek als protest tegen de voorleesmiddag. Daarop blies de bibliotheek het voorlezen af.
Er volgt dus een nieuwe poging. Directeur Bert Hogemans houdt rekening met nieuwe protesten en huurt daarom extra beveiliging in. De bibliotheek heeft daarover contact met de politie en gemeente.
'De voorleesreeks Kleurrijke Verhalen is juist georganiseerd om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat anders zijn niet eng
is', zegt Hogemans.
Dolly Bellefleur is een 'uitbundig typetje' van cabaretier Ruud Douma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!