Nieuws

Bereikbaarheid Wageningen: naast Campusroute ook bestaande route onderzocht

WAGENINGEN - Om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren, gaat de provincie Gelderland naast de beoogde Campusroute toch ook de bestaande route onderzoeken op hun effecten op het milieu. Al jaren is het in de spits een drama om met de auto de stad in of uit te gaan. Rondom de campus van de Wageningen Universiteit slibben de wegen dicht.
Directe aanleiding voor het besluit om nu ook de bestaande route te onderzoeken, zijn de uitkomsten van het geactualiseerde verkeersmodel. Hieruit blijkt dat de verkeersdruk weliswaar toeneemt in 2030, maar minder dan eerder was voorspeld. Hierdoor komt een oplossing voor de bestaande wegen weer in beeld.

'Campusroute helemaal niet nodig'

Dit is goed nieuws voor onder meer actiegroep 'Wageningen goed op weg' waar een groot deel van de inwoners zich heeft verenigd. Zij strijden al jaren tegen de plannen voor de Campusroute, een nieuwe weg rond de campus. 'Die is helemaal niet nodig. Het zou veel handiger zijn om de huidige toegangsweg naar de campus te verbreden', zei voorzitter Peter Spitteler vorige maand nog tegen Omroep Gelderland.
Omdat het geactualiseerde verkeersmodel nu aangeeft dat het verkeer minder hard groeit dan in 2012 werd voorspeld, is nu opnieuw bekeken of het bereikbaarheidsprobleem binnen het gereserveerde budget kan worden opgelost met minder ingrijpende uitbreiding van de bestaande infrastructuur. 
Dit voorjaar wordt op basis van de uitkomsten van de onderzoeken besloten over de voorkeursroute.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!