Nieuws

Bijzonder museum voor Zeeuws zangduo Anita en Ed in Doornenburg

José Polman uit Doornenburg is misschien wel de allergrootste fan van het Zeeuwse zangduo Anita en Ed. In 2010 richtte ze zelfs een kamer in haar huis in als mini-museum ter ere van Anita en Ed. Helaas ging dit echter ter ziele toen José onlangs binnen Doornenburg verhuisde. Maar de ware fan laat zich niet kennen en dus kwam er in het nieuwe huis opnieuw een mini-museum. Zaterdag plechtig geopend door niemand minder dan Anita en Ed zelf. © Omroep Gelderland
DOORNENBURG - José Polman uit Doornenburg is misschien wel de allergrootste fan van het Zeeuwse zangduo Anita en Ed. In 2010 richtte ze zelfs een kamer in haar huis in als mini-museum ter ere van Anita en Ed. Helaas ging dit echter ter ziele toen José onlangs binnen Doornenburg verhuisde. Maar de ware fan laat zich niet kennen en dus kwam er in het nieuwe huis opnieuw een mini-museum. Zaterdag plechtig geopend door niemand minder dan Anita en Ed zelf.
Anita en Ed, onder meer bekend van de hits 'Chinees Indisch Restaurant' en 'Hé ouwe gek' kwamen speciaal voor de opening vanuit Tholen naar Doornenburg. Ook het eerste mini-museum van hun superfan José openden ze al. 
Bijzonder museum voor Zeeuws zangduo Anita en Ed in Doornenburg
De ruimte staat helemaal vol met honderden foto's, cd's en andere attributen van het populaire zangduo. Ook heeft ze voorwerpen voor de speciale ruimte laten maken.Ter gelegenheid van de nieuwe opening liet José ook een speciale taart bakken. 'Met de foto van Anita en Ed erop', vertelt ze.
Ze is apetrots dat haar idolen haar museum komen heropenen. 'Dat vind ik echt een enorme eer, dat ze helemaal voor mij uit Zeeland komen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!