Gemeente Bronckhorst

Zelhems gezin overdonderd door reacties na emotionele uitzending

Het gezin uit Zelhem dat woensdag indruk maakte in het SBS-programma Steenrijk, Straatarm, is overdonderd door de hoeveelheid reacties. Vader Robert te Winkel vindt het onwerkelijk en is naar eigen zeggen enorm dankbaar. © Steenrijk, Straatarm (SBS
ZELHEM - Het gezin uit Zelhem dat woensdag indruk maakte in het SBS-programma Steenrijk, Straatarm, is overdonderd door de hoeveelheid reacties. Vader Robert te Winkel vindt het onwerkelijk en is naar eigen zeggen enorm dankbaar.
De alleenstaande vader met vier kinderen moet na een scheiding en zakelijke problemen rondkomen van 70 euro in de week. In het programma wisselde het gezin een week van leven met een rijk paar uit Leiden. De liefdevolle manier waarop Robert en zijn kinderen omgaan met de situatie, maakte diepe indruk op de kijkers.

'Hele leuke rollercoaster'

Sinds de uitzending wordt het gezin bestookt met lieve reacties, hulp en is er zelfs een crowdfunding gestart om de familie financieel te steunen. 'Het is ongelooflijk wat er allemaal gebeurt, het is een hele leuke rollercoaster', laat Robert desgevraagd weten aan Omroep Gelderland. 'Het is meteen ook wel heel onwerkelijk, dat er zoveel mensen zijn die ons willen helpen.'

Professionele hulp

De kinderen vinden de aandacht heel leuk, zegt de ondanks alles bescheiden vader. Ze gaan als beroemdheden door het leven. Wel krijgt het gezin op dit moment hulp van professionals en vrienden om met alle reacties om te gaan. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!